TOP 10: Cei mai Bogati Oameni din Lume, 2014

distribuie
0 Flares Filament.io 0 Flares ×

Adunând averile tuturor celor 1.645 de miliardari ai lumii, nivelul atins anul acesta este de 6,4 trilioane de dolari (de la 5,4 trilioane în 2013). Au apărut 268 noi miliardari, dintre care 42 sunt de gen feminin, urcând astfel numărul total al femeilor din lista bogaților lumii la nu mai puțin de 172. Dacă anul trecut pragul de jos al intrării în Top 10 a fost suma de 23 de miliarde de dolari, anul acesta ,,biletul de intrare” este și mai scump: 31 de miliarde de dolari. Revista Forbes a publicat topul celor mai bogati oameni din lume in anul 2014, iar aici se regasesc noua barbati si o singura femeie. Sapte dintre ei sunt din Statele Unite, unul din Franta, unul din Mexic si unul din Spania. Cei 10 au impreuna au o avere cumulata ce ajunge la aproximativ 450 de miliarde de dolari. Iata cei mai bogati oameni din Lume

 

10. Bernard Arnault (Franta)

Bernard Arnault

Bernard Arnault (Franta) detine grupul de produse de lux LMVH si este posesorul unei averi ce insumeaza 36 de miliarde de dolari. Detine nume ca: Dom Perignon, Bulgari, Louis Vuitton, Fendi and Sephora

 

9. Sheldon Adelson, SUA

Sheldon_Adelson

Sheldon Adelson se intoarce in top 10 Forbes de unde a lipsit inca din 2007. Cu o avere estimata la 36.5 miliarde de dolari, Sheldon Adelson a facut in medie 32 de milioane de dolari pe zi, anul trecut. Este Chairman si CEO al Las Vegas Sands, un lant de Cazinouri ce valoreaza mai mult decat toate celelalte cazinouri din SUA adunate la un loc. Adelson a cheltuit 100 de milioane de dolari in 2012 pentru a aduce un republican la Casa Alba iar acum isi foloseste imensa avere pentru a lupta contra jocurilor de noroc pe Internet. A declarat revistei Forbes ca e pregatit sa cheltuiasca oricat pentru a castiga lupta contra numelor mari din industria Online a jocurilor de noroc.

 

8. Christy Walton & familia, SUA

Christy Walton

Christy Walton, singura femeie din Top 10 Cei Mai Bogati Oameni din Lume are o avere estimata la 37.3 miliarde de dolari. A mostenit averea de la sotul ei, John Walton iar cea mai mare parte din avere provine din lantul de magazine Wal-Mart. Christy a primit in 2013 de la Wal-Mart dividente in valoare de 460 de milioane de dolari.

 

7. David Koch, SUA

David Koch

David Koch este cel mai bogat rezident din New York cu o avere estimata la 40.6 miliarde de dolari. Impreuna cu fratele sau, Charles Koch, detine 84% din actiunile companiei Koch Industries, cea de-a doua companie privata din America cu afaceri in rafinarii, materiale de constructii, echipamente pentru industria petroliera si altele. David Koch a fost principalul donator al Asociatiei Guvernatorilor Republicani, donand acestei organizatii 1.25 milioane de dolari.

 

6. Charles Koch, SUA

Charles Koch

Fratele ocupantului locului 7, David Koch, acesta detine o avere similara, estimata la 40.5 miliarde de dolari. Impreuna cu fratele sau finanteaza numeroase campanii pentru sustinerea candidatilor republicani la Senat.

 

5. Larry Ellison, SUA

Larry Ellison

Larry Ellison este fondatorul gigantului IT Oracle, companie pe care o conduce si in prezent. Averea lui este estimata la 51.1 miliarde de dolari. Este pasionat de cursele de yachting, a fost in 2013 gazda competitiei ‘America’s Cup’, echipa Oracle reusind sa castige trofeul. Colectioneaza case in Malibu si detine insula Lanai din Hawaii. Fiica lui, Megan detine o companie de filme la Hollywood finantand filme de succes ca American Hustle sau Zero Dark Thirty.

 

4. Amancio Ortega, Spania

Amancio Ortega

Cel mai bogat retailer, Ortega si-a adaugat 7 miliarde la averea sa anul trecut ajungand pe locul 4 in topul miliardarilor cu o avere estimata la 61.8 miliarde de doalri. Desi s-a dat la o parte din conducerea Initex (brandul Zara) in 2011, detine in continuare 60% din actiuni. Are de asemenea un portofoliu in crestere de proprietati imobiliare estimat la 5 miliarde, majoritatea achizitionat la preturi mici in timpul crizei. Cateva din bunurile sale importante: icoana de Torre Picasso, un zgarie nori de 43 de etaje in Madrid (Google are birourile in acea cladire). Are un total de 26 de cladiri in Madrid, New York, Londra etc.

 

3. Warren Buffett, SUA

Warren Buffett

Warren Buffett este un investitor, om de afaceri și filantrop american cu o avere estimata la 65.8 miliarde de dolari. Buffett, in varsta de 80 de ani, si-a condus conglomeratul cu baza in Omaha, Nebraska inca din anul 1965. „Interesele” sale variaza de la cai ferate la inghetata. In 2006, el a promis sa doneze 99% din averea sa Fundatiei Bill si Melinda Gates. Pana in prezent, el a donat 8 miliarde de dolari.

 

2. Carlos Slim Helu & familia, Mexic

Carlos Slim

Carlos Slim Helú (n. 28 ianuarie 1940) este un om de afaceri mexican care activează în industria de telecomunicații. În prezent este al doilea cel mai bogat om din lume cu o avere estimată de revista americană Forbes la 71.9 miliarde de dolari. Intre 2005 si 2007, averea lui Helu s-a dublat. Pe vremea aceea, averea ii crestea cu aproximativ 27 de milioane de dolari. ZILNIC! Motivul e simplu: el detine totul in Mexic. Are peste 200 de companii, de la telecomunicatii si transporturi, la tigari si racoritoare.

 

1. Bill Gates, SUA

Bill Gates

Bill Gates, fondatorul companiei Mivrosoft, are o avere estimata in prezent la cifra de 77.5 miliarde de doalri. Bill Gates, in varsta de 59 de ani, a renuntat la Harvard University in 1975 pentru a demara proiectul Microsoft. Compania a fost lansata in 1986 si, un an mai tarziu, Gates, la vremea aceea in varsta de doar 31 de ani, a devenit cel mai tanar miliardar prin forte proprii. In 2008 el a demisionat din ceea ce este acum cea mai mare companie de software din lume, pentru a se dedica Fundatiei Bill si Melinda Gates, pentru care a donat 28 de miliarde de dolari. A fost cel mai bogat om din lume 15 din ultimii 20 de ani.