TOP 10 Cel mai bine Plătiţi Fotbalişti din Lume, 2014

distribuie
0 Flares Filament.io 0 Flares ×

În ciuda crizei financiare mondiale, fotbalul rămâne unul din puţinele domenii care pare să nu resimtă recesiunea. Investiţiile în sportul rege sunt la acelaşi nivel, ba chiar în creştere, faţă de acum 5, 10 sau 15 ani, iar fotbaliştii rămân unii dintre cei mai bine plătiţi sportivi din lume. Revista World Soccer a publicat un clasament al celor mai bine plătiți fotbaliști din lume. Locul 1 este ocupat de putin timp de Lionel Messi care desi a castigat de cateva ori „Balonul de Aur”, nu era pana de curand cel mai bine platit fotbalist din lume.

 

10. Fernando Torres (Chelsea) – 8.07 Milioane de Euro

Fernando Torres

Și-a început cariera la Atlético Madrid, fiind promovat dintre juniorii acestei echipe. Și-a făcut debutul ca profesionist în 2001 și de-a lungul activității la clubul madrilen a marcat 75 de goluri în 174 de meciuri jucate în La Liga, câștigându-și atunci porecla de El Niño. Fernando are un salariu la Chelsea London de 8.07 Milioane de Euro anual.

 

9. Xavi Hernandez (FC Barcelona) – 9,2 Milioane de Euro

Xavi

Poate cel mai bun mijlocaș coordonator din lume, Xavi Hernandes (Barcelona) in varsta de 34 de ani are un salariu anual de 9,2 Milioane de Euro. In vara anului 2014 va merge sa joace la New York Red Bulls, din MLS, după Campionatul Mondial din Brazilia.

 

8. Gareth Bale (Real Madrid) – 10 Milioane de Euro

Garteh Bale

In 2013, Real Madrid şi Tottenham au ajuns la un acord pentru transferul galezului Gareth Bale, care a semnat cu madrilenii un contract pe şase sezoane şi câştigă zece milioane de euro pe an. Suma de transfer a fost una colosala, 99 de Milioane de Euro!

 

7. Thiago Silva (PSG) – 12,15 Milioane de Euro

Thiago Silva, PSG

Thiago Silva si-a prelungit anul trecut contractul cu PSG, ajungand astfel la un salariu anual de 12.15 Milioane de Euro.

 

6. Yaya Toure (Manchester City) – 13 Milioane de Euro

Yaya Toure

Transferat în 2010 de la Barcelona pentru 30 de milioane de euro, Yaya Toure este cel mai bine plătit fotbalist din lotul lui Manchester City. Contractul in valoare de 13 Milioane de Euro pe an expira in 2017.

 

5. Radamel Falcao (AS Monaco) – 14 Milioane de Euro

Falcao, Ac Monaco

In 2013, echipa AS Monaco, nou-promovata in prima liga franceza de fotbal, a acceptat sa plateasca 60 milioane euro in schimbul atacantului columbian Radamel Falcao de la formatia Atletico Madrid, acesta fiind cel mai scump transfer din istoria Ligue 1. Cu un salariu anual de 14 Milioane de Euro, Falcao este cel mai bine platit fotbalist din prima liga franceza, Ligue 1.

 

4. Zlatan Ibrahimovic (PSG) – 14,6 Milioane de Euro

Zlatan Ibrahimovic

Cu un salariu anual de 14,6 milioane de euro, maşina de goluri a lui Paris Saint Germain nu putea lipsi din acest clasament.

 

3. Cristiano Ronaldo (Real Madrid) – 17 Milioane de Euro

Cristiano Ronaldo

Parcă blestemat, portughezul se află, în orice clasament, pe locul secund. Cristiano Ronaldo câştigă 17 milioane de euro pe sezon din salariul de la Real Madrid, dar mai câştigă de încă două ori pe atâta, 30 de milioane de euro, din sponsorizări şi contracte de publicitate.

 

2. Wayne Rooney (Manchester United) – 19 Milioane de Euro

Wayne Rooney

Atacantul în vîrstă de 28 de ani este de 10 ani la United, acolo unde a jucat în 294 de meciuri şi a marcat 150 de goluri. După ce David Moyes a decis să cheltuiască bani grei pentru a-l aduce pe spaniolul Juan Mata, de la Chelsea, Rooney a simţit că United este dispusă să facă acelaşi tip de sacrificiu financiar pentru a-l păstra pe Old Trafford. Cifrele contractului reinoit pana in 2018 sun explozive, adică aproape 365.000 de euro pe săptămînă! Ca să o spunem altfel, atacantul lui Moyes ar fi recompensat cu un salariu de 19 milioane de euro anual!

 

1. Lionel Messi (FC Barcelona) – 20 Milioane de Euro

Messi, cel mai bine platit fotbalist

Încet-încet, Leo Messi pune stăpânire pe toate clasamentele şi topurile din fotbal. Tocmai a devenit lider şi în cel al celor mai înstăriţi fotbalişti. Cu 20 milioane de euro salariu la Barcelona şi cu alte circa 32 de milioane din sponsorizări şi contracte publicitare, argentinianul este liderul topului şi e pe cale să devină cel mai mare brand al tuturor timpurilor în fotbal. Iar câştigurile vor fi, probabil, pe măsură.