TOP 10 cele mai ATRACTIVE Țări ca destinatie de vacanta ieftina in 2015

distribuie
0 Flares Filament.io 0 Flares ×

Romania a fost inclusa in Topul 10 al celor mai atractive destinatii de vacanta pentru anul 2015, intocmit de editorii ghidului de calatorii Lonely Planet. „Ţările din Europa de Est apar în mod frecvent în topurile celor mai atractive destinaţii prin prisma raportului dintre tarife şi oferta turistică, însă, în cazul României, prezenţa ei în acest clasament este perfect justificată”, afirmă editorii de la Lonely Planet. Tinand cont de pretul platit pentru VACANTA, iata un TOP 10 al celor mai atractive Țări ca destinatie de vacanta ieftina in 2015

 

10. Burkina Faso

http://www.topten.ro/ Destinatii de vacanta, vacante ieftine

Burkina Faso este o destinatie de vis pentru cei care vor sa viziteze o tara africana, dar nu vor sa cheltuiasca prea multi bani. Turistii care au fost deja acolo lauda pietele pline de culoare, localnicii foarte prietenosi si distractia de nota 10 de care au avut parte in capitala Ouagadougou.

 

9. Romania

http://www.topten.ro/ Destinatii de vacanta, vacante ieftine

Acum, conectate viguros cu restul Europei prin intermediul companiilor aeriene low-cost, spatiile de cazare romanesti sunt comparabile, in toate categoriile de tarife, cu celelalte destinatii renumite din regiune. Bucurestiul reprezinta un exemplu elocvent, unde hotelurile primesc in majoritatea cazurilor turisti veniti pentru afaceri, iar sezonul sarbatorilor este, in mod neasteptat, unul slab. In afara de acest oras, in Romania exista spatii de cazare cu tarife «prietenoase» pentru bugetele de familie in sate medievale, in castele spectaculoase si in unica Delta a Dunarii, ce poate fi explorata cel mai bine mergand cu feriboturile ieftine si lente. Preturile inca mici din Romania si multitudinea locurilor de vizitat au adus Romania pe locul 9 in TOP 10 destinatii atractive de vacanta in 2015.

 

8. Taiwan

http://www.topten.ro/ Destinatii de vacanta, vacante ieftine

Capitala Taipei este mult mai ieftina decat Hong Kong, Seul sau Tokyo. Turistii pot alege sa se cazeze la unul dintre numeroasele hosteluri sau campinguri din tara. Desi taxa de intrare in majoritatea atractiilor culturale ale tarii este destul de mica, lucrul pe care turistii il vor aprecia cel mai mult la Taiwan este pretul mic al mancarii.

 

7. Portugalia

http://www.topten.ro/ Destinatii de vacanta, vacante ieftine

Regiunea Algarve este de departe alegerea ideala pentru un turist care vrea sa-si petreaca vacanta intr-o statiune europeana fara sa fie nevoit sa cheltuiasca prea multi bani. De asemenea, capitala Lisabona este la fel de agitata ca Barcelona, dar mult mai ieftina si mai putin aglomerata.

 

6. Uruguay

http://www.topten.ro/ Destinatii de vacanta, vacante ieftine

Turistii care viziteaza aceasta tara sud-americana inca se pot bucura de o vacanta de nota 10 la un pret decent. Printre altele, acestia pot vizita capitala Montevideo, unde pot savura o friptura gustoasa. De asemenea, Uruguay este faimoasa in intreaga regiune pentru plajele sale fantastice.

 

5. Bali

http://www.topten.ro/ Destinatii de vacanta, vacante ieftine - Bali

Desi Bali este cunoscuta in intreaga lume pentru statiunile sale luxoase si foarte scumpe, turistii care au la dispozitie o suma fixa se pot simti la fel de bine ca cei pentru care banii nu conteaza. Acestia se pot caza la unul dintre numeroasele bungalow-uri situate pe plaje si se pot relaxa la faimoasele spa-uri de pe insula.

 

4. Samoa

http://www.topten.ro/ Destinatii de vacanta, vacante ieftine

Samoa este un paradis tropical superb si nedezvoltat. Transportul in comun este foarte ieftin, iar turistii sunt cazati in colibe idilice detinute de localnici.

 

3. Shanghai – China

http://www.topten.ro/ Destinatii de vacanta, vacante ieftine

Desi este cel mai faimos oras de coasta al Chinei, Shanghai ramane o destinatie ideala pentru turistii care au un buget bine stabilit. De la o noapte intr-un hostel pana la un sejur intr-un hotel de doua sau trei stele, preturile sunt accesibile tuturor. Acelasi lucru este valabil si in cazul luatului mesei in oras. O portie de mancare este mare si destul de ieftina chiar si in restaurantele mai cunoscute.

 

2. Africa de Sud

http://www.topten.ro/ Destinatii de vacanta, vacante ieftine

Datorita fluctuatiile cursurilor valutare, Africa de Sud a devenit mult mai accesibila pentru buzunarele turistilor. Acum, acestia isi pot permite o vizita in salbaticia sud-africana sau o vacanta de vis pe plajele orasului Cape Town. De asemenea, sa nu uitam de intrarea libera la multe dintre muzeele din Africa de Sud.

 

1. Tunisia

http://www.topten.ro/ Destinatii de vacanta, vacante ieftine

Deoarece majoritatea alertelor de calatorie au fost anulate, turistii au reinceput sa se considere Tunisia o varianta de vacanta. De asemenea, preturile vor ramane scazute in 2015 in incercarea de a atrage clientii care renuntat la o excursie in Tunis de frica violentelor. Editorii de la Lonely Planet au plasat Tunisia pe primul loc in TOP 10 destinatii atractive de vacanta in 2015.