TOP 10: Cele mai Bune Smartphone-uri in 2013

distribuie
0 Flares Filament.io 0 Flares ×

Printre cele mai interesante repere ale anului 2013 se numara performanta accelerata a platformei Android, care a atins 82 de procente din vanzarile totale de smartphone-uri, pozitionarea pe locul trei in topul vanzarilor a platformei Windows Phone si declinul telefoanelor mobile obisnuite, care au fost depasite pentru prima oara de catre smartphone-uri. http://playtech.ro/ a realizat un top al celor mai bune smartphone-uri din 2013. Având în vedere că s-au inclus și modele ceva mai ieftine, prețul nu a fost un criteriu de departajare. Topul se axeaza mai mult pe performanță, autonomie și pe succesul pe care l-au avut la public.

 

10. Blackberry Z10

Blackberry-Z10-630x354
Știu, știu, nu e frumos să îi vorbești de rău pe cei ”răposați”, însă nu vom face asta. Trăiască regele! Z10 a făcut o demonstrație clară de forță înainte să cedeze nervos și să nu mai lucreze cu consumatorii care sunt mult prea mofturoși. Cu corporatișii e mai simplu, unul ia o singură decizie pentru 100 de oameni. Lăsând asta la o parte dispozitivul este unul foarte reușit, atât din punct de vedere hardware cât și software. Pe lângă asta are și o autonomie destul de bună ce împinge limitele mai sus 2 de două zile în funcție de utilizare. Ideile legate de OS 10 au fost bune, însă nu a fost implementat la timp. Și așa merită laudat pentru interfață și funcționalitate. Este puțin cam scump, ceea ce îl face și un produs mai exclusivist însă asta nu e de rău.

 

9. Sony Xperia Z1

Sony-Xperia-Z1-630x404

Xperia Z1, practic un Xperia Z pe steroizi și care a făcut ochii mari – mă refer la camera de 21 de megapixeli, cu care iese aproape fruntaș în bătălia camerelor foto pe smartphone. Xperia Z1 este probabil un dispozitiv excelent, însă mai mult pe hârtie. Specificațiile lui sunt de top însă parcă totuși e prea multă sticlă. Pe orice parte l-ai scăpa riști să îl ciobești puțin. Pe de altă parte este parcă și prea frumos și pretențios ca să îl ții într-o husă, mai ales că e rezistent la praf și la apă. Ai fi nevoit să schimbi mai des husa pentru că se uzează sau ține apă după ce faci baie cu el. Autonomia este de invidiat, rezistă cu succes o zi întreagă de butonare medie, însă totuși e parcă controversat. Are multe părți bune și mai puține rele, display-ul însă mă tem că intră în a doua categorie. Pare șters și lipsit de viață. Acesta ar fi singurul motiv real pentru care se află abia pe locul nouă în topul nostru.

 

8. Nokia Lumia 925

Nokia Lumnia

Adevăratul Lumia, cel pe care îl aștepta toată lumea cu sufletul la gură, a venit. Puțin mai târziu, însă este aici. Camera foto/video este impresionantă și merită tot respectul, design-ul este mai elegant, dispozitivul este mai ușor și la fel de performant ca Lumia 920, însă este considerat un upgrade care a rezolvat problemele cu care a venit inițial Lumia 920. Pe de altă parte configurația este una de top, iar display-ul merită plecăciuni mai adânci decât în fața samurailor japonezi. Acel strat antireflexiv ce crește contrastul culorilor este de apreciat. Funcțiile cu care vine la pachet pe lângă butonul dedicat pentru cameră foto sunt de asemenea punctele sale forte. Nu cred însă că a primit toată atenția care i se cuvenea.
Nokia Lumia 925, mai deștept, mai subțire, mai ușor, și totuși mai la margine, pentru că folosește Windows Phone.

 

7. Samsung Galaxy S4

Samsung Galaxy S4

Galaxy S4 a fost probabil cel mai controversat smartphone al anului. După ce a beneficiat de lansări cu tam-tam peste tot în lume, de o campanie extrem de agresivă și eficientă de marketing, a doborât recordul la vânzări, au apărut și rapoarte negative legate atât de hardware, cât și de software. Acestea nu au făcut decât să atragă și mai mult atenția asupra lui. Singurul motiv pentru care se află totuși mai jos de locurile 3-4 este pentru că a fost lansat la începutul anului. Configurația sa, display-ul foarte bun, și caracteristicile inovatoare îl plasează și pe acesta ca o recomandare foarte sinceră pentru unul dintre cele mai bune smartphone-uri, și recomand de asemenea și celorlalți producători să fie atenți la modul cum și-a făcut acesta campania de marketing.
Samsung Galaxy S4 este probabil unul dintre cele mai ”recomandabile” smartphone-uri ale anului.

 

6. HTC One

HTC One

Simplitatea și eleganța design-ului sunt de apreciat de la distanță pentru HTC One. Probabil acesta este și motivul principal pentru care HTC One contrastează atât de puternic cu celelalte modele. Performanța lui nu este discutabilă, știe să ruleze toate aplicațiile. Mi se pare că a fost totuși prea ridicat în slăvi de unii pentru camera foto. Este într-adevăr revoluționar conceptul, însă tehnologia este tânără și nu oferă rezultate excepționale. Meniul și interfața sunt de asemenea de laudat. Chiar dacă ne-a chinuit puțin cu toate versiunile de Sense, a 5-a versiune s-a dovedit a fi cu adevărat foarte utilă. Nu mă alteptam să o nimerească din prima, însă este totuși un lucru bun. Carcasa este într-adevăr realizată excepțional, și se apropie extrem de mult de cea a lui iPhone 5S din punct de vedere al finisajelor.
HTC One este o sumă de tehnologii deosebite și merită tot aprecierea pentru asta.

 

5. Google Nexus 5

Google-Nexus-5

Visul lui Google de a produce un smartphone echilibrat la un preț decent a devenit realitate. Adevărul este că în ciuda meniului, care atrage prin simplitate, și a micilor probleme cu camera foto și cu sunetul, înainte de primele update-uri este un smartphone foarte reușit. Ce a greșit Google, sau poate a conștientizat, este că acesta nu ete un smartphone comercial. Este prea simplu pentru gusturile majorității oamenilor și îi atrage pe cei cu un background mai tehnic care știu ce vor de la un smartphone cu Android, și doresc să și-l configureze cu aplicațiile preferate de ei. Adevărul că și ecranul ar mai avea nevoie de niște îmbunătățiri în ideea ca puțină luminozitate și contrast în plus ar fi recomandate.
Google Nexus 5 este ținta oricărui pasionat de tehnologie, nu al consumatorului obișnuit.

 

4. Nokia Lumia 1020

Nokia Lumnia

Lumia 1020 este cu siguranță cel mai revoluționar smartphone din perspectiva camerei foto. Avantajul lor față de HTC este că această cameră foto, fie ea și de 41 de megapixeli și nu de 4, are în spate o tehnologie testată pe o perioadă îndelungată, care, a avut timp să se maturizeze. Stabilizatorul său este excelent, iar imaginile vii și pline de culoare. Modurile de fotografie sunt aproape nelimitate având în vedere că dispune de controlalele cele mai complexe pentru un smartphone cu Android. Configurația este bazată pe platforma Lumia 900 și suportă cu succes toate aplicațiile consumatoare de resurse. Este de asemenea și unul dintre cele mai performante pentru display-0ul foarte bun, și chiar dacă are un preț puțin peste media smartphone-urilor high-end, acesta își merită cu siguranță banii.
Visul oricărui fotograf amator, Nokia Lumia 1020 este mult așteptatul CameraPhone.

 

3. LG G2

LG-G2

LG G2 merită un loc destul de bun în acest top, mai ales pentru că a muncit mulți ani pentru acesta. După o perioadă lungă de liniște a venit pe piață cu un produs ce a întors rapid privirile. A ajuns să fie foarte cerut, și în ciuda multitudinii de opțiuni, meniuri, setări, a butonului puțin mai deosebit de power și a celor de volum de pe spatele acestuia, LG G2 este o adevărată uzină în termeni de specificații tehnice. Display-ul este unul dintre cele mai bune pe care le-am văzut până acum, cu marginea cea mai subțire, camera foto este destul de bună, iar în aplicații pur și simplu zboară. Acumulatorul este de asemenea unul dintre cele mai bune și merită un plus mare din această privință, indiferent de minusurile sale.
LG G2 este o adevărată uzină de specificații și funcții care atrag cu siguranță atenția consumatorului.

 

2. Apple iPhone 5S

iPhone 5S

Fenomenul Apple este prea puternic pentru a nu fi luat în seamă și în decursul acestui an. iPhone 5S nu a fost poate atât de așteptat ca noua versiune în anii trecuți, însă a venit cu o serie de specificații ce nu pot fi trecute cu vederea. Astfel este primul telefon cu cititor de amprentă, și este tot primul care a introdus procesorul pe 64 biți pentru dispozitivele mobile. Aceste două elemente sunt perfect legate între ele, procesarea pe 64 biți adăugând o protecție și o criptare mai bună, ca să nu mai vorbim de viteza de procesare. Este mic, și probabil un mi-ar plăcea display-ul acestuia, însă trebuie să recunosc că îl ții atât de bine în mână. Sunt genul de utilizator care ar renunța cu ușurință la acest avantaj în favoarea unui display mai mare, sau mult mai mare.
Apple iPhone 5S este creat pentru utilizator și este probabil singurul utilizabil la perfecție cu o singură mână.

 

1. Samsung Galaxy Note 3

Samsung Galaxy Note 3

Și… primul loc în acest top cele mai bune smartphone-uri în 2013 îl ocupă Samsung Galaxy Note 3. Și asta din mai multe motive. Este mare, are un display de 5.75 inci, însă compensează prin multe alte lucruri. Astfel, în ciuda display-ului mare, acesta se vede foarte bine, are un constrast foarte bun și o luminozitate ridicată, se ține de asemenea bine în mână, cu mici excepții pentru cei cu mâini mai mici, are o configurație de top, cea mai de top chiar cu 3 GB memorie RAM care fac diferența. Acumulatorul este bine calculat pentru a oferi o autonomie de aproape 2 zile în utilizare medie spre ridicată, camera foto are rezoluție de 13 megapixeli, luminozitate bună, și poate filma 4K, o noutate în domeniul smartphone-urilor. În concluzie este foarte bine echilibrat exact acolo unde contează. De asemenea vine cu acel pen care se dovedeste a fi foarte usor de utilizat, și cu carcase special concepute pentru protectia acestuia, într-o multitudine de culori, precum și cu Galaxy Gear, care este o inventie interesantă ce isi merită locul lângă acest smartphone.
Samsung Galaxy Note 3 este cel mai echilibrat smartphone al anului 2013 și încă de la momentul lansarii a venit cu un pachet complet de accesorii.