TOP 10: Cele mai Fiabile Maşini din 2013

distribuie
0 Flares Filament.io 0 Flares ×

Fiabilitatea ar trebuie să fie unul dintre cele mai importante criterii atunci când îţi cauţi o maşină nouă. Din fericire, există o multitudine de rapoarte care indică, mai mult sau mai puţin exact, posibilele probleme la care trebuie să te aştepţi. Un TOP Cele Mai Fiabile Masini este şi cel publicat de site-ul britanic carbuyer.co.uk.

 

10. Skoda Superb


Englezii spun despre berlina cehă că este construită bine, că are materiale de calitate şi că este foarte fiabilă. În mare parte, aceste calităţi sunt datorate pieselor de origine Volkswagen.

 

9. Honda Accord

Sedanul japonez primeşte laude pentru dotările disponibile, dar şi pentru modul plăcut în care se conduce. De asemenea, britanicii spun că nu există probleme majore apărute de-a lungul vieţii modelului.

 

8. Toyota iQ

Minusculul iQ se bazează pe cartea fiabilităţii promovată de Toyota, iar proprietarii confirmă, se pare, poveştile auzite din vorbă-n vorbă despre marca japoneză.

 

7. Opel/Vauxhall Agila

Modelul german se bucură de un frumos loc şapte în acest top, poziţie pe care a dobândit-o, spun cei de la CarBuyer, datorită colaborării cu Suzuki. De altfel, atât Opel Agila, cât şi vărul său japonez Suzuki Splash sunt produse la fabrica Suzuki din Ungaria.

 

6. Toyota Prius

Cu toate că foloseşte un sistem de propulsie hibrid (ceea ce duce cu gândul la complicaţii de ordin tehnic, deci mai multe lucruri care se pot strica), Prius este una dintre cele mai fiabile maşini de pe şosea.

 

5. Skoda Yeti

La fel ca Superb, Yeti are parte de foarte multe componente provenite din Grupul Volkswagen, componente care şi-au dovedit fiabilitatea de-a lungul vremii. Mai mult, SUV-ul compact ceh a ieşit câştigător în studiul Auto Express Driver Power 2013, proprietarii fiind foarte mulţumiţi de maşinile lor.

 

4. Hyundai ix35

Capitala Tasmaniei, oraşul Hobart, şi-a început existenţa ca şi colonie de deţinuti în 1803 şi s-a dezvoltat ca port în a doua jumătate a secolului XIX. A prosperat rapid de pe urma comerţului şi a industriei navale, iar azi e considerat poarta spre Antarctica. Nu trebuie să ratati în Hobart o vizita la „Museum of Old and New Art” (MONA), plimbari prin Salamanca Place și pe malul marii sau o excursie pe Muntele Wellington.

 

3. Honda Jazz

Persoanele care au răspuns la studiul făcut de Auto Express au spus despre Honda Jazz că este una dintre cele fiabile maşini din Marea Britanie. Mai mult, proprietarii laudă consumul mic de combustibil şi faptul că este o maşină practică. În acelaşi timp, însă, preţul destul de ridicat şi ţinuta de drum perfectibilă scad atractivitatea modelului japonez.

 

2. Subaru Forester

Singurul model Subaru din acest top e Forester, o maşină preferată de mulţi oameni care vor o maşină cu care să meargă ani întregi fără griji.

 

1. Toyota Yaris

Micuţul Yaris primeşte coroana în topul celor mai fiabile maşini din 2013 datorită motoarelor extrem de fiabile şi a calităţii construcţiei. Totodată, hatchback-ul japonez primeşte laude şi pentru consumul scăzut de combustibil, în vreme ce materialele din interior şi ţinuta de drum sunt criticate pentru lipsa de rafinament. Englezii spun despre Yaris că nu este cea mai bună maşină subcompactă de pe piaţă, acest titlu mergând la Ford Fiesta, însă e cea mai fiabilă.