TOP 10: Cele Mai Frumoase Plaje din Lume – TripAdvisor 2014

distribuie
2 Flares Filament.io 2 Flares ×

Putem visa deja la plaje însorite şi la ape albastre: vara nu mai e atât de departe! Şi, până când staţiunile româneşti vor fi suficient de populate pentru ca plajele să fie şi ele atrăgătoare, ne-am propus să visăm la destinaţii îndepărtate, în care peisajele fermecătoare şi plajele cu nisip fin (sau din contra, cu stânci albe şi extrem de boeme) sunt la concurenţă cu starurile hollywoodiene şi multi-milionarii veniţi cu iahtul în vacanţă. Cel mai prestigios site de informare turistica si turism in general, TripAdvisor, a realizat un top al celor mai frumoase plaje de pe intreg globul. Pentru ca vara se apropie cu pasi repezi si planurile ar trebui facute din timp, venim in sprijinul tau si iti oferim cateva potentiale destinatii de vacanta, iata Cele Mai Frumoase Plaje din Lume:

 

10. Playa Norte, Isla Mujeres

Tope Cele Mai Frumoasa Plaje din Lume - Isla Mujeres
Insula Mujeres (Insula Femeilor) a fost in trecut un sanctuar maias pentru zeitatea Ixchel timp de 1000 de ani. Insula are o lungime de aproximativ 7 kilometri, desi in mare parte doar in nord-est vei gasi cei mai multi turisti. Plaja cu nisip fin si apa cristalina va delecta privirile tuturor iubitorilor de peisaje desprinse din povesti. Locul unde se imbina cerul saruta marea te va face sa realizezi ca te afli intr-un loc mirific de unde nu ai vrea sa mai pleci vreodata.

 

9. Rhossili Bay, Swansea, United Kingdom

Tope Cele Mai Frumoasa Plaje din Lume - Rhossili Bay

Rhossili este un mic oras in sud-vestul Peninsulei Gower din Swansea. Acesta este amplasat in aria considerata “Cea dintai zona de o frumusete iesita din comun” din Marea Britanie. Plaja plina de nisip are o lungime de 5 kilometri si are in spatele ei dune de nisip. Aceasta plaja a fost folosita cu prilejul mai multor ocazii speciale cum ar fi Jocurile Olimpice de la Londra sau ca si platou de filmare pentru serialul Doctor Who.

 

8. Lanikai Beach, Kailua, Hawaii

Tope Cele Mai Frumoasa Plaje din Lume - Lanikai

Plaja Lanikai nu este mai mare de 800 de metri insa, de fiecare data, a fost considerata ca fiind una dintre cele mai frumoase plaje din intreaga lume. Aceasta poate fi o destinatie de vacanta ideala in cazul in care nu iubesti aglomeratia si agitatia, fiind recunoscuta drept una dintre cele mai linistite plaje din intreaga lume. Datorita pozitionarii sale in estul insulei, Lanikai este considerata ca fiind un loc extraordinar de savurare a momentului in care luna isi face aparitia pe cer deasupra Mokuluasului, in special in sezonul cu luna plina.

 

7. Anse Lazio, Praslin Island, Seychelles

Tope Cele Mai Frumoasa Plaje din Lume - Anzi

Anse Lazio este o plaja situata in partea de nord-vest a Insulei Praslin din Seychelles. Foarte multa lume considera aceasta plaja ca fiind cel mai de pret lucru care ar trebui vizitat pe aceasta insula, fiind si un punct de atractie extrem de important in intreg arhipelagul. Situata in nord-estul Madagascarului, la est de Zanzibar, la sud de Socotra si in mijlocul Oceanului Indian, Anse Lazio se remarca prin apa curata si transparenta, ideala pentru scufundari si inot.

 

6. Playa de ses Illetes, Formentera, Balearic Islands

Tope Cele Mai Frumoasa Plaje din Lume - playa-de-ses-illetes

Formentara este cea mai mica insula din cadrul Insulelor Baleare si reprezinta cel mai sudic punct al acestora. Cu o populatie de aproximativ 7000 de oameni si neavand un aeroport, Formentera este, de regula, o alternativa perfecta pentru Ibiza in special daca preferati linistea si relaxarea. Totusi, in plin sezon, aceasta insula aduna foarte multi turisti, majoritatea provenind din Italia. Playa de ses Illetes se remarca prin nisipurile curate si placute atingerii, dar si datorita apei transparente.

 

5. Whitehaven Beach, Whitsunday Island, Whitsunday Islands

Tope Cele Mai Frumoasa Plaje din Lume - whitehaven

Plaja Whitehaven este o destinatie turistica pe care nu ar trebui sa o omiteti in cazul in care va decidezi sa vizitati Insulele Whitsundays. Datorita apei curate ca de cristal si nisipului pristin de silica poate fi considerata drept una dintre cele mai impresionante realizari ale naturii. Cu o plaja care se intinde pe 7 kilometri de-a lungul Insulei Whitsunday, plaja Whitehaven reprezinta locul perfect de evadare si relaxare. Odata ajuns aici, vei putea sa iti dai seama de ce aceasta este cea mai fotografiata plaja din Australia, primind pe buna dreptate titlul de cea mai ecologica plaja din lume in anul 2010.

 

4. Rabbit Beach Lampedusa, Islands of Sicily

Tope Cele Mai Frumoasa Plaje din Lume - Lampedusa

Insulele Pelagie sunt compuse din trei insume mai mici numite Lampidusa, Linosa si Lampione. Lampedusa este cea mai mare dintre cele trei, marcand si cel mai sudic punct al Italiei, aflandu-se la o distanta de doar 113 kilometri de Tunisia. In anul 2013, Rabbit Beach (Plaja Iepurelui) a fost numita de catre cei de la TripAdvisor drept cea mai frumoasa plaja din lume.

 

3. Flamenco Beach (Playa Flamenco) Culebra, Puerto Rico

Tope Cele Mai Frumoasa Plaje din Lume - Culebra

Plaja Flamengo, parte a Insulei Culebra (Insula Serpilor) se afla la 12 kilometri de tarmul statului Puerto Rico. Conform unor sure, Christopher Columb a fost prima persoana din Europa care a ajuns pe aceasta insula in timpul celei de-a doua calatorii din anul 1493. Se crede ca insula a fost populata de catre indienii Carib in timpul colonizarii. Aproximativ 80% din suprafata Insulei Culebra este acoperita de roci vulcanice, datand din perioada cretacica.

 

2. Grace Bay Providenciales, Turks and Caicos

Tope Cele Mai Frumoasa Plaje din Lume - Grace Bay Beach

Situate in Oceanul Atlantic de Nord, plajele Turks si Caicos de pe insula Provinciales, aflata in Golful Grace reprezinta o destinatie de vacanta la care toti ar trebui sa viseze cu ochii deschisi.

 

1. Baia do Sancho, Brazilia

beach1

Baia do Sancho din Brazilia a fost numita cea mai frumoasa plaja din Lume. Baia do Sancho face parte din arhipelagul Fernando de Norohna situat in Brazilia si face parte din Patrimoniul Mondial Unesco. Acest loc de poveste se remarca prin plajele sale imaculate, peisajele desprinse din dintr-o lume mirifica si o fauna si flora asa cum nu vei mai intalni nicaieri pe glob. In afara de plaja te vei putea bucura si de apa de un albastru de turcoaz idela pentru inot si scufundari. Daca decizi sa vizitezi acest loc mirobolant, recomandam sa veniti cu umbrela proprie avand in vedere ca nu veti gasi nici macar un petec de umbra. Incercati sa ajungeti cat mai repede pe plaja deoarece aceasta se umple cat ai clipi din ochi.