TOP 10 Cele mai Periculoase Drumuri din Lume – FOTO

distribuie
0 Flares Filament.io 0 Flares ×

Printre cele mai uimitoare constructii, realizate inca din 1930, sunt soselele care traverseaza muntii, lucrari care au durat in unele cazuri si 8 ani. Doar cand te uiti la aceste poze ti se face frica. Iata un top 10 Cele mai Periculoase Drumuri din Lume

 

10. Selvio Pass – Italia

Cele mai periculoase 10 drumuri din lume

Situat la granita cu Elvetia, este cel mai inalt drum din Italia.

 

9. Drumul A682 – Anglia

Cele mai spectaculoase 10 sosele din lume.

Cel mai prost drum din Marea Britanie. Este un drum foarte ingust, cu vizibilitate redusa, pe care au murit 100 de oameni in ultimii 10 ani. Drumul este frecventat de motociclisti.

 

8. Drumul Trollstigen – Norvegia

Cele mai spectaculoase 10 sosele din lume.

Este un Transfagarasan in versiune norvegiana. Serpentinele inguste iti pun serios la incercare talentul de sofer. In plus, mai poti fi furat de privelistea incantatoare.

 

7. Drumul Patiopoulu – Perdikaki. Grecia

Patiopoulo-–-Perdikaki-Road-Greece

Drum in regiune muntoasa, foarte ingust, cu pante bruste. In afara faptului ca drumul in sine este foarte periculos, el este strabatut tot timpul de turme de animale.

 

6. Autostrada James Dalton, Alaska

Cele mai spectaculoase 10 sosele din lume.

Este un drum comercial, acoperit cu pietris, care traverseaza tundra. Daca vrei sa-l traversezi, trebuie sa ai mai mult decat o roata de rezerva si cateva parbrize. Companiile care inchiriaza masini iti interzic sa le conduci pe acest traseu.

 

5. Autostrada Sichuan – Tibet – China

Cele mai periculoase 10 drumuri din lume

Traverseaza 14 munti, cu o altitudine cuprinsa intre 4.000 si 5.000 de metri, zone in care se inregistreaza frecvent avalanse.

 

4. Drumul siberian spre Yakutsk – Rusia

Cele mai periculoase 10 drumuri din lume

Este drumul care face legatura intre Moscova si Yakutsk, dar numai partea siberiana se prezinta astfel. Iarna, care in aceasta regiune dureaza si 10 luni, drumul este accesibil, dar cand zapezile se topesc poti ramane blocat pana la urmatorul inghet din cauza noroiului.

 

3. Transfagarasanul – Romania

Cele mai periculoase 10 drumuri din lume

Drumul DN7C – Transfăgărășan este o sosea din România, care începe în comuna Bascov, Județul Argeș de lângă orașul Pitești, în direcția orașului Curtea de Argeș și se termină la intersecția cu drumul DN1 între Sibiu și Brașov, în apropierea comunei Cârțișoara, cu o lungime de 151 km, traversând pe axa nord-sud Munții Făgăraș. Transfăgărășanul trece peste 830 podețe, 27 viaducte; pentru construcția lui a fost necesar să fie dislocate mai multe milioane de tone de rocă; pentru aceasta s-au folosit 6520 tone de dinamită, din care 20 de tone numai la tunelul Capra-Bâlea.

 

2. Drumul-tunel Guoliang, China

Cele mai periculoase 10 drumuri din lume! FOTO

Este suficient sa privesti fotografia ca sa-ti dai seama de ce acest drum a fost desemnat al doilea cel mai periculos drum din lume. Practic, este vorba de un tunel sapat in stanca, lung de 1.200 de metri. Tunelul are 5 metri inaltime si 4 metri latime si are o vizibilitate redusa.

 

1. „Drumul Mortii” – Bolivia

bolivia-road-of-death-north-yungas1Cele mai spectaculoase 10 sosele din lume.

Este un un drum de aproximativ 65 de kilometri, care face legatura intre capitala boliviana La Paz si regiunea Yungas. Anual, intre 200 si 300 de persoane isi pierd viata pe aceasta portiune de drum cu viraje extrem de periculoase.