Top 10 Glamour Cele mai Bune Filme in 2014 – vezi trailer

distribuie
0 Flares Filament.io 0 Flares ×

2014 a fost un an plin pentru cinefili. Lună de lună am descoperit pelicule absolut surprinzătoare, pe care aşteptăm cu nerăbdare să pariem la Oscaruri (şi, bineînţeles, la celelalte gale care vor avea loc în lunile următoare).

În prima parte a anului ne-am delectat cu o parte dintre filmele care au obţinut nenumărate trofee şi premii la Premiile BAFTA şi SAG, la Globurile de Aur şi la Oscaruri (12 Years a Slave, August: Osage County, American Hustle). Apoi i-am descoperit pe Tilda Swinton şi Tom Hiddleston în surprinzătorul Only Lovers Left Alive (film nominalizat pentru trofeul Palme D’Or la Festivalul de Film de la Cannes), am râs urmărind aventura lui Ralph Fiennes şi a lui Tony Revolori din The Grand Budapest Hotel (regia: Wes Anderson) şi am pornit într-o aventură interstelară cu Matthew McConaughey în Interstellar. Iata un Top 10 Cele Mai Bune Filme in 2014 conform revistei Glamour

 

10. INTERSTELLAR

INTERSTELLAR Regia: Christopher Nolan. Cu: Matthew McConaughey, Anne Hathaway şi Jessica Chastain.

Planeta este ameninţată de secetă şi foamete, iar soarta omenirii este în pericol. Un grup de exploratori încearcă să descopere o planetă în care condiţiile să fie favorabile vieţii.

 

9. NIGHTCRAWLER

Regia: Dan Gilroy. Cu: Jake Gyllenhaal, Bill Paxton şi James Huang.

Cât de departe poate merge un om pentru a-şi atinge scopul? La această întrebare ne răspunde Lou Bloom (Gyllenhaal), un jurnalist care încearcă, noapte de noapte, să vâneze scandalurile, accidentele, crimele şi să exploateze fiecare latură a poveştilor.

 

8. FURY

FURY Regia: David Ayer. Cu: Brad Pitt, Shia LaBeouf şi Logan Lerman.

Fury intra in sfera filmelor inspirate de război şi perioada nazistă. În „Fury“, Brad Pitt este sergentul Wardaddy, care îşi conduce echipa într-o misiune periculoasă împotriva forţelor naziste.

 

7. IDA

IDA Regia: Pawel Pawlikowski. Cu Agata Kulesza, Agata Trzebuchowska şi David Ogrodnik.

În Polonia anilor 60, Anna (Trzebuchowska) se pregăteşte să se călugărească. Înainte să facă acest pas, Anna află un secret zguduitor despre familia ei şi despre consecinţele ocupaţiei naziste în Polonia. Pelicula este nominalizată la Globurile de Aur la categoria Cel mai bun film străin.

 

6. A MOST WANTED MAN

A MOST WANTED MAN Regia: Anton Corbijn. Cu: Philip Seymour Hoffman, Rachel McAdams, Robin Wright şi Willem Dafoe.

Unul dintre ultimele filme ale regretatului Philip Seymour Hoffman, „A Most Wanted Man“ este un thriller care te ţine în suspans până în ultima clipă. Issa Karpov (Grigoriy Dobrygin) este un tânăr jumătate cecen, jumătate rus, care ajunge la Hamburg pentru a recupera averea tatălui. Günther Bachmann (Hoffman) şi echipa lui de spioni trebuie să afle care este adevăratul scop al lui Karpov.

 

5. GONE GIRL

GONE GIRL Regia: David Fincher. Cu: Ben Affleck, Rosamund Pike şi Neil Patrick Harris.

„Gone Girl“ s-a numărat cu siguranţă printre cele mai aşteptate thrillere ale anului. Nick Dunne (Affleck) se confruntă cu o situaţie din care nu ştie cum să iasă: Amy (Pike), soţia lui, a dispărut fără urmă, iar el este considerat principalul suspect în acest caz.

 

4. ONLY LOVERS LEFT ALIVE

ONLY LOVERS LEFT ALIVE Regia: Jim Jarmusch. Cu: Tilda Swinton, Tom Hiddleston, John Hurt şi Mia Wasikowska.

Tilda Swinton şi Tom Hiddleston sunt doi vampiri diferiţi de tot ce am văzut până acum. Pentru că da, filmul lui Jim Jarmusch este o poveste de dragoste care durează de o eternitate. Adam (Hiddleston) este un vampir din Detroit pentru care viaţa nu mai înseamnă nimic. Singura lui consolare este muzica. Eve (Swinton), soţia lui care locuieşte în Maroc, îşi dă seama că ceva nu este în regulă cu Adam şi se întoarce la el.

 

3. BOYHOOD

BOYHOOD Regia: Richard Linklater. Cu: Ellar Coltrane, Patricia Arquette, Ethan Hawke şi Elijah Smith.

Filmat pe parcursul a 12 ani, un experiment unic al regizorului Richard Linklater, „Boyhood“ explorează traseul lui Mason, din copilărie şi până în adolescenţă.

 

2. THE GRAND BUDAPEST HOTEL

THE GRAND BUDAPEST HOTEL Regia: Wes Anderson. Cu: Ralph Fiennes, Edward Norton, Tony Revolori, Jude Law, Adrien Brody, Owen Wilson, Saoirse Ronan şi Bill Murray.

Domnul Gustave (Fiennes), administratorul renumitului hotel Grand Budapest, trece printr-o mulţime de aventuri alături de simpaticul Zero (Revolori), un tânăr imigrant pe care Gustave îl ajută să evolueze.

 

1. THE IMMIGRANT

THE IMMIGRANT Regia: James Gray. Cu: Marion Cottilard, Joaquin Phoenix şi Jeremy Renner.

Marion Cotillard este Eva Cybulska, o tânără care părăseşte Polonia şi ajunge în New York, sperând să trăiască visul american. Dar aici lucrurile iau o turnură dramatică pentru Eva, care devine victima unui bărbat fermecător, Bruno (Joaquin Phoenix), pentru care ajunge să se prostitueze.