Top 10 cele mai bune Jocuri in 2013 – vezi trailer

distribuie
0 Flares Filament.io 0 Flares ×

2013 a fost un an de tranziţie pentru industria gaming-ului. Cu vânzări în continuă scădere, marii jucători de pe piaţă au fost nevoiţi să ia măsuri drastice. Chiar şi Valve Corporation, compania din spatele foarte popularului Steam, pregăteşte „Steambox”, un concept deosebit de interesant, menit să combine versatilitatea unui PC şi uşurinţa în folosire a unei console.
Care au fost cele mai bune jocuri video ale anului 2013:

 

10. Dead Space 3


Necromorfii nu se lasă învinşi, Isaac Clarke aflându-se din nou în prima linie a războiului împotriva extratereştrilor însetaţi de sânge. De aceasta dată însă, eroul seriei Dead Space nu mai trebuie sa înfrunte valurile de inamici de unui singur: Dead Space 3 va permite abordarea cooperativă a campaniei, în acest mod de joc fiind adăugate noi elemente de poveste, precum şi noi secvenţe cinematice.

 

9. GOD OF WAR: ASCENSION

God of War: Ascension reprezinta probabil ultima aventură a neobositului spartan Kratos pe generaţia actuală de console de la Sony (PS3). Lăsând la o parte povestea single player (un alt prequel pentru evenimentele din jocurile principale ale seriei), Ascension este primul titlu God of War ce incorporeaza o componentă multiplayer. Jucătorii vor putea alege între armatele oraşelor Troia sau Sparta, precum şi între patru zei ai mitologiei greceşti (Zeus, Ares, Hades şi Poseidon), fiecare cu propriile bonusuri şi abilităţi.

 

8. ALIENS: COLONIAL MARINES

În timp ce Isaac Clarke va fi ocupat cu necromorfii, Aliens: Colonial Marines propune o „reţetă” ceva mai familiară: lupta împotriva „alienilor” clasici, xenomorfii. Nu lipseste campania single player bazată pe o poveste ce continuă seria cinematografică Aliens, dar nici componenta multiplayer extinsă. Sunt promise numeroase moduri de joc, unele dintre acestea permiţând chiar şi controlarea neobosiţilor xenomorfi.

 

7. Metro: Last Light

După succesul de care s-a bucurat Metro 2033, eroul principal Artyom se întoarce pentru o nouă rundă de vânat mutanţi prin subteranele metroului moscovit. La fel ca şi predecesorul său, Metro: Last Light promite un aspect grafic de invidiat şi o poveste realizată în colaborare cu Dmitry Glukhovsky, autorul romanului Metro 2033. Pentru Last Light, producătorii au rafinat unele mecanici de joc (precum sistemul de stealth) şi au adus noutăţi importante (cum ar fi nivelurile open world).

 

6. Company of Heroes 2

Company of Heroes 2 marchează revenirea jocurilor de strategie în timp real, acţiunea desfăşurandu-se pe frontul de est al celui de-al Doilea Război Mondial. Jucătorii au ocazia de a controla trupele Armatei Roşii, cu ajutorul cărora sunt nevoiţi să respingă atacurile naziştilor de la porţile Moscovei. Jocul are la bază motorul grafic proprietar Essence 3.0, capabil de redarea realistă a câmpurilor de bătălie, ce vor putea fi distruse în întregime.

 

5. Tomb Raider

O prezenţă deja obişnuită în topurile concepute de Go4games de-a lungul anilor, Tomb Raider s-a lasat aşteptat prea multă vreme. Pentru a îndulci amarul, cei de la Square Enix au confirmat că noul Tomb Raider va beneficia şi de o componentă multiplayer, dezvoltată de studioul Eidos din Montreal.

 

4. STARCRAFT II: HEART OF THE SWARM

Dacă eşti un fan al jocurilor de strategie, numele StarCraft nu ar trebui să-ţi fie străin. Heart of The Swarm continua povestea din StarCraft II: Wings of Liberty, de această dată în prim plan se afla Sarah Kerrigan şi trupele sale de zergi. Pe lângă povestea single player, Heart of The Swarm este aşteptat cu sufletul la gură de pasionaţii de multiplayer, noi unităţi şi elemente suplimentare de balansare fiind promise de către cei de la Blizzard.

 

3. Bioshock Infinite

După ce echipa producătoare a suferit schimbări de personal, renunţându-se la componenta multiplayer a jocului, BioShock Infinite pare în sfârşit că se afla pe drumul cel bun. Jucătorii au ocazia de a intra în pielea unui fost agent, nevoit să călătorească până în oraşul suspendat Columbia, de unde trebuie să salveze o fată cu puteri paranormale.

 

2. The Last of Us

Prin The Last of Us, echipa de la Naughty Dog (autorii seriei Uncharted) îşi propune să combine o poveste emoţionantă cu mecanicile tipice jocurilor survival horror. Acţiunea are loc într-o lume căzută pradă unei infecţii transmise prin intermediul unor furnici, eroii Joel şi Ellie fiind nevoiţi să colaboreze pentru a putea spera la supravieţuire. Producătorii se laudă cu unele dintre cele mai elaborate rutine de inteligenţă artificială, inamicii urmând să reacţioneze în funcţie de modalităţile de „exprimare” abordate de jucători.

 

1. Grand Theft Auto V

Putea oare Grand Theft Auto V să lipsească din acest top? Cel de-al cincilea titlu numerotat al seriei GTA promite cea mai cuprinzătoare lume de joc deschisă realizată vreodată de studiourile Rockstar Games: întregul Los Santos (replica virtuală a Los Angeles-ului real), precum şi împrejurimile acestuia sunt recreate în detaliu. De asemenea, pentru prima dată într-un astfel de joc, povestea din GTA V are nu mai puţin de trei personaje principale, jucătorul fiind liber să comute între aceşti eroi oricând doreşte.