Top 10 Locuri ce Trebuie Vizitate in Italia

distribuie
0 Flares Filament.io 0 Flares ×

Italia este fara indoiala una dintre cele mai frumoase tari din lume, vizitata anual de milioane de turisti. Este un important centru economic, cultural si turistic al Europei si are peste 60 de milioane de locuitori, fiind a cincea cea mai populata tara din Europa si a 23-a din lume. Operele de arta, monumentele istorice incluse in UNESCO World Heritage, muzica, gastronomia, hotelurile de lux, pasiunea pentru fotbal, showurile de moda, parcurile si gradinile – toate acestea sunt doar cateva motive pentru a vizita Italia. Iata 10 Locuri ce trebuie vizitate in Italia, una din cele mai tari destinatii de vacanta

 

10. Grotta Azzurra – Pestera pe Insula Capri

float-through-the-blue-grotto-a-sea-cave-in-capri-with-stunning-blue-light-reflected-off-of-the-water

Grotta Azzurra este o pestera marina pe coasta insulei Capri pe care nu trebuie sa o ratezi daca iti petreci vacanta in Italia. Pestera este lunga de 50 de metri in stanca si adanca de aproximativ 150 de metri avand fundul cu nisip.

 

9. Cortina d’Ampezzo in Alpii Dolomiti

ski-the-dolomites-a-mountain-range-in-the-northern-italian-alps-and-explore-the-charming-ski-village-of-cortina-dampezzo

Cortina d’Ampezzo este un oraș aflat în sudul Alpilor Dolomiți italieni și provincia Belluno, Veneția. Situat în inima Dolomiților într-o vale alpină, este o stațiune populară, cunoscută mai ales pentru sporturile de iarnă. După ce Jocurile Olimpice programate pentru 1944 au fost anulate din cauza celui de-al Doilea Război Mondial, Cortina d’Ampezzo a găzduit Jocurile Olimpice de iarnă din 1956.
Aici s-au turnat mai multe filme cum ar fi Pantera Roz în 1963, James Bond: Doar pentru ochii tăi în 1981, Vacanze di Natale (1983) și unele scene din filmul Cățărătorul cu Sylvester Stallone.

 

8. Bazilica San Marco – Venezia

Basilica di San Marco

Basilica di San Marco este cea mai mare dintre bisericile Veneției, fiind totodată un exemplu elocvent de arhitectură bizantină. Bazilica este închinată personajului biblic Marcu. Este cunoscută și sub denumirea de „Domul din Veneția„, fiind catedrala patriarhală a acestui oraș. Catedrala este situată în piața cu același nume (Piazza San Marco), adiacentă Palatului Dogilor.

 

7. Teatro alla Scala – Milano

La Scala, Milan

Teatro alla Scala (ori, adeseori, doar La Scala) din Milano, Italia, este una din cele mai faimoase teatre de operă din lume. Inaugurarea oficială a companiei de operă a avut loc la 3 august 1778 sub numele de Nuovo Regio Ducale Teatro alla Scala prin prezentarea operei Europa riconosciuta a compozitorului Antonio Salieri. Sezonul tradițional al operei La Scala începe în ziua de 7 decembrie, ziua Sfântului Ambrozie, sfântul patron al orașului Milano. Toate spectacolele trebuie să se termine înaintea miezului nopții; ca atare, toate spectacolele mai lungi încep atât de devreme cât este necesar. După începerea spectacolului, intrarea spectatorilor nu mai este permisă.

Muzeul La Scala, în original, Museo Teatrale alla Scala, care este accesibil din foaierul clădirii teatrului liric, conține o colecție extraordinară de picturi, schițe, statui, costume și alte documente referitoare la compania de operă La Scala, respectiv la istoria companiei și a clădirii.

6. Colosseum din Roma

colosseum-in-rome

Colosseumul este un monument turistic din Roma vizitat de foarte mulți turiști din toată lumea. El este probabil cea mai impresionantă clădire-ruină a Imperiului Roman. Cunoscut inițial sub numele de Amfiteatrul Flavian, Colosseumul era cea mai mare construcție a vremurilor sale și astăzi este cel mai mare amfiteatru antic care poate fi vizitat.Împăratul Vespasian, fondatorul dinastiei Flaviane, a început construcția Colosseumului[1] în anul 72 d.Hr.. Aceasta a fost încheiată în anul 80 d.Hr., la un an după moartea lui Vespasian.

Uriașul amfiteatru a fost construit în locul unui lac artificial, parte din marele parc construit de Nero în centrul Romei, care includea de asemenea și Domus Aurea, cât și statuia Colossus. Această gigantică statuie a lui Nero, de 36 de metri înălțime, care îl prezenta pe împărat în chip de zeu al soarelui a dat numele actual al construcției – Colosseum. Statuia, amplasată lângă amfiteatru, a fost demolată ulterior. Nu numai statuia, dar și amfiteatrul ofereau o priveliște grandioasă. În formă de elipsă, cu axa mare de 186 m, axa mică de 150 m, avea un perimetru de 520 m si o înălțime de 55 m, oferind locuri pentru aproximativ 50.000 spectatori. Fundația pe care a fost construit avea 12 metri grosime.

 

5. Plimbare cu gondola prin Venezia

Venezia

Veneția este principalul oraș al regiunii Veneto și al Italiei nord-orientale. Veneția are în prezent 266.181 locuitori și este capitala provinciei cu același nume. Întregul oraș (și întreaga lagună) au fost declarate în 1979 patrimoniu al umanității de către UNESCO. Orașul Veneția este împărțit în șase cartiere, așa-numitele „sestieri”: Dorsoduro, Santa Croce, San Polo, San Marco, Cannaregio și Castello, cuprinzând 118 insule si 354 poduri Piața San Marco poate fi considerată „centrul centrului” orașului, una dintre cele mai frumoase din lume. Aici se găsește Bazilica San Marco, Palatul Ducal și clopotnița bazilicii. Un alt simbol al orașului este Podul Rialto pe care se găsesc magazine.

 

4. Isola di Burano

Isola di Burano

Burano este o insula in nordul lagunei Veneziene la 11 km nord de Murano si Venezia. Aceasta insula este foarte accesibilia din Treporti (10 minute) si Punta Sabbioni (30 minute). Burano este faimoasa pentru dantela produsa aici dar si pentru mastile veneziene sau obiectele din sticla de Murano. Insula impresioneaza si prin casele viu colorate, construite in mod traditional. O destinatie de neratat pentru cei care isi petrec vacanta in Italia. 

 

3. Lago di Como – unul din cele mai frumoase lacuri din Italia

take-a-boat-around-lago-di-como-one-of-the-most-beautiful-lakes-in-italy

Lacul Como (În antichitate: Lacus Larius) este un lac situat în Lombardia, nordul Italiei, la o altitudine de 199 m, într-o depresiune înconjurată de munți de granit și calcar. Lacul Como este alcătuit din trei segmente bine definite : Brațul Colico, Brațul Como și Brațul Lecco. Pe suprafața ocupată de lacul Como pot fi deosebite trei areale geografice. Țărmurile sudice, până la localitatea Lenno, sunt dens populate. Zona centrală este ocupată de dealuri pline de farmec.

 

2. Cinque Terre

Cinque Terre

Cinque Terre sau Cele Cinci Pamanturi desemneaza o portiune mica din coasta stancoasa a Rivierei Italiene, locul in care omul a ales sa construiasca cinci asezari, departe de vartejul civilizatiei, dar la doar un pas de capriciile cateodata navalnice ale marii. O vacanta in Cinque Terre este ca o calatorie inapoi in timp…

Regiunea Cinque Terre este cunoscuta pentru frumusetea sa si mai ales pentru incapatanarea pe care o afiseaza in lupta cu ceea ce inseamna “timpuri moderne”. Atat zona coastei, cele cinci sate, ca si dealurile care le inconjoara protector fac parte din Patrimoniul UNESCO, din situl protejat mondial denumit Parcul National Cinque Terre. In anul 1998, Ministerul Mediului din Italia a declarat intreaga arie marina ca fiind protejata de lege, cu scopul de a conserva mediul acvatic si de a promova dezvoltarea socio-economica intr-o compatibilitate perfecta cu specificul locului. Un an mai tarziu, printre misiunile Parcului National se afla deja si pastrarea balantei ecologice, protejarea mediului si conservarea valorilor antropologice locale.

 

1. Coasta Amalfi – Italia

drive-along-the-gorgeous-cliffs-of-the-amalfi-coast

Coasta Amalfi, situată în sudul Italiei, este una dintre cele mai frumoase porţiuni ale ţărmului Mării Tireniene, impresionând prin peisajele naturale spectaculoase şi prin localităţile pline de istorie.

Dincolo de panoramele superbe presărate de-a lungul acestei regiuni, Costiera Amalfitana (cum este denumită în italiană) impresionează atât prin capodoperele arhitecturale şi artistice ce pot fi observate în oraşele din zonă, cât şi prin ingeniozitatea localnicilor ce şi-au construit locuinţele pe cornişele abrupte de pe coastă. Frumuseţea acestei regiuni a fost recunoscută şi de UNESCO, aceasta incluzând în 1997 coasta amalfitană pe lista Patrimoniului Mondial.
Coasta Amalfi, alături de insula Capri, ce este situată în imediata apropiere a peninsulei Sorrentine, reprezintă una dintre cele mai populare regiuni în rândul turiştilor din întreaga lume. Şi pe bună dreptate! De la nenumăratele monumente artistice ce dăinuie de secole, la minunile lumii antice, trecând prin peisajele spectaculoase, plajele primitoare şi, evident, bucătăria mediteraneană celebră în întreaga lume, această zona din regiunea Campania constituie o destinaţie importantă pentru orice călător.