Top 10 Obiceiuri Bizare de a sarbatori Anul Nou

distribuie
0 Flares Filament.io 0 Flares ×

Un An Nou Fericit! Cei mai multi dintre noi sarbatorim cu Sampanie, dansand sau sarutandu-si partenerul cand se face ora 00:00. Dar ce fac ceilalti? 1 Ianuarie ar fi Anul Nou de facto in emisfera vestica, gratie calendarului Gregorian dar pentru altii, Anul Nou se petrece in cu totul alta data. Anul Nou chinezesc este spre sfarsitul lui Ianuarie, inceputul lui Februarie. Anul Nou evreiesc este undeva prin toamna iar altii sarbatoresc anul nou dupa calendarul Iulian, adica la jumatatea lui Ianuarie. Cum incepe fiecare anul nou difera de la tara la tara. Iata 10 Obiceiuri Bizare de a sarbatori Anul Nou, conform Business Insider

 

10. In Spania se mananca 12 Boabe de Strugure pentru Noroc

In Spain, they eat 12 grapes for luck.  Read more: http://www.businessinsider.com/new-years-rituals-around-the-world-2014-12?op=1#ixzz3NhCU6mqe

Spaniolii mananca cate o boaba de strugure in fiecare din ultimele 12 secunde ale anului, in timp ce isi pune o dorinta. Traditia dateaza dinainte de 1895 cand o mana de fermieri viticoli si-au dat seama ca au mai multi clienti daca fac asta. Multi spanioli obisnuiesc sa ia o cina tarzie in familie si apoi sa mearga in cluburi pana la 6 dimineta.

 

9. In Danemarca se sare de pe scaun in Anul Nou

In Danemarca se sare de pe scaun in Anul Nou

Danezii au un obicei ciudat in noaptea de Anul Nou. Cand incepe numaratoarea inversa, danezii se urca pe scaune, iar in ultima secunda sar in „Anul Nou”. Cu cat saltul de pe scaun este mai amplu, cu atat acea persoana va avea un an mai bun.
O alta traditie de Anul Nou pastrata in Danemarca spune ca oamenii trebuie sa sparga farfurii la usile vecinilor. Persoana care la final gaseste cea mai mare gramada de cioburi are cei mai multi prieteni.

 

8. In Filipine se consuma alimente rotunde

In Filipine se consuma alimente rotunde

Filipinezii tin foarte mult la traditia lor de Anul Nou. In noaptea dintre ani, ei poarta haine cu imprimeuri rotunde, cum ar fi bulinele, si mananca doar alimente rotunde. Acest lucru le aminteste de forma monedelor si de faptul ca in anul ce vine ar putea fi mai bogati.

 

7. In Belarus, femeile nemaritate isi afla soarta

In Belarus, femeile nemaritate isi afla soarta

De Anul Nou, femeile nemaritate din Belarus participa la un ritual, ca sa afle daca se vor casatori in anul ce vine. Pentru aceasta, ele tin in mana cateva boabe de porumb, cu care ademenesc un cocos. Se spune ca fata careia ii da tarcoale cocosul si din mana careia mananca porumb se va casatori cu alesul ei.

 

6. In Ecuador se ard lucrurile rele

In Ecuador se ard lucrurile rele

Ecuadorienii intampina Anul Nou cu foc. La miezul noptii, persoanele care au avut parte de lucruri rele ard o poza care ilustreaza lucrul respectiv. Astfel, spera ecuadorienii, anul viitor nu vor mai avea parte de el.

 

5. Germanii topesc metal de Anul Nou

Germanii topesc metal de Anul Nou

Ca sa afle ce le rezerva Anul Nou (Szilveszter), germanii si austriecii toarna putin metal topit intr-un pahar cu apa rece. Daca metalul ia forma unei sfere, va fi un an imbelsugat, daca ia forma unei ancore, va fi un an greu, iar daca formeaza o cruce, se prevesteste moartea cuiva.

 

4. Chinezii isi striga dorintele de Anul Nou

chinese-new-year

Chinezii au mai multe traditii de Anul Nou (Yuan Tan). Una dintre ele spune ca la miezul noptii, oamenii trebuie sa arunce cu mancare cat mai sus si sa-si strige dorintele.

 

3. In Alaska se mananca fasole de Anul Nou

In Alaska se mananca fasole de Anul Nou

Locuitorii din Alaska pun pe masa de Anul Nou fasole „ochi-negri”, ca sa le aduca prosperitate anul urmator. Un alt obicei din Alaska, ce se regaseste si in alte tari, spune ca prima persoana care intra in casa pe 1 ianuarie va purta noroc sau ghinion.

 

2. In Panama si Mexic se ard papusi si hartii de Anul Nou

In Panama si Mexic se ard papusi si hartii de Anul Nou

Locuitorii din Panama ard papusi confectionate manual, care imita personalitati din lumea politica, sortiva sau mondena. Prin ardere, se crede ca va fi alungat ghinionul. Mexicanii scriu pe hartie lucrurile bune si lucrurile rele pe care le-au facut. De Anul Nou, arunca hartiile in foc, pentru a aduna energie pozitiva.

 

1. In Chile, Anul Nou se intampina alaturi de morti

In Chile, Anul Nou se intampina alaturi de morti

In unele orase din Chile, oamenii obisnuiesc sa intampine Anul Nou alaturi de morti. Pentru aceasta, merg la cimitir si asteapta sa-i prinda miezul noptii acolo.